Cargo bukser med et tidløst design

Cargobukser til mænd har været kendt siden Vietnamkrigen, hvor flere personer fik øjnene op for det rå militærudtryk, som det amerikanske militær udstrålede. Cargo bukserne spredte sig efterfølgende hurtigt til sports- og outdoorfolk, som havde brug for mere solide bukser. I dag er cargo bukser dog et fænomen, som ikke vil gå af mode. De er stadig robuste og kan klare en del slid, men i nutiden er det i højere grad også det designmæssige ydre, der lægges vægt på. Pointen med cargo bukser er nemlig, at det skal være tidløst streetwear, som passer ind i alle streetwear garderober. Cargo bukser er altså kommet for at blive.

Bukserne der aldrig går af mode

Cargo bukser er bedst kendt for deres ofte militærlignende ydre med baggy fit og store lommer på alle sider af bukserne. Men også kvaliteten af bukserne er med til at kendetegne, hvad det er, cargo bukser udspringer af og står for. Det robuste materiale er således yderst slidstærkt ligesom det oprindelige materiale, der blev brugt i militærbukserne under Vietnamkrigen. De har dog i dag fået et mere nutidigt look, men tager stadig udgangspunkt i den oprindelige inspirationskilde.

Cargo bukser til mænd er i særdeleshed moderne. Cargo bukser er nemlig den ultimative modsætning til et par stramme jeans og har på denne måde været med til at gøre oprør mod tidens mode igennem mange år. Med cargo bukser har streetkulturen formået at slå igennem og har derved åbnet op for diversiteten, når det kommer til, hvad mode egentlig er.

Trendsætter indenfor camouflagetøj

I dag er det ikke en sjældenhed at se flere personer komme gående på gaden med et militærinspireret outfit i form af camouflage jakker, t-shirts, sko etc. Men denne trend udspringer faktisk af Cargobukser, der i sin tid var det eneste militærinspirerede stykke tøj. Men folk og designere fik hurtigt øjnene op for den store succes med cargo bukser til mænd og begyndte efterfølgende at følge den kulturelle udvikling, som gjorde sit indtog i hele verden. Med sine militære og dog neutrale farver skabte cargo bukser derfor et tidløst hit indenfor mode.