Forbrugere skal vælge bæredygtigt tøj

Danskernes tøjforbrug er steget støt i de mange sidste år, og det lader til at denne tendens vil fortsætte, hvis ikke der sker en drastisk ændring i måden, vi shopper på. Som forbrugere har vi et stort ansvar, og i visse tilfælde er der en klar lighed mellem, hvordan forbrugerne shopper i forhold til, hvad virksomhederne producerer. Man kan ikke blot klandre tøjindustrien, og man bliver derfor som forbruger nødt til at stille sig selv det spørgsmål, om hvad man selv kan gøre for at lempe sin shopping adfærd. 

Diskussionen minder i høj grad om hønen eller ægget, da de store brands nemlig bliver med at producere så længe, at forbrugerne bliver ved med at shoppe. Såfremt man skal mindske CO2 udslippet, så kræver det gensidigt samarbejde. Både forbruger og virksomhed har et ansvar for at sørge for, at bæredygtighed bliver det foretrukne valg, når det gælder produktion og forbrug med hensyn til tøj. 

Tøjindustrien står ikke alene med ansvaret

Men tøjindustrien skal heller ikke klandres for meget, da der helt generelt bliver foretaget mange grønne, fornuftige valg, der skal sikre, at tøjindustrien som helhed går en grønenre fremtid i møde. Det gælder blandt andet om at indgå samarbejde med bønner, der kan leverer naturlige pels- og stofprodukter, hvor man i højere grad kemikalierne. Forbrugere er nemlig også begyndt at stille større krav til hvilke kemikalier, der indgår i det tøj, som man har på dag ud og ind. Tanken om, at der må findes bedre og mere naturlige alternativer er en reel faktor, og det er netop, hvad der begynder at betyde mere og mere.

Så i forhold til hvad forbrugerne kan gøre bedre, så er det i højere grad at vælge det bæredygtige sæt tøj, eksempelvis bambustøj. Bambus har længe været set som et alsidigt materiale, og der har længe været produceret bambus undertøj, da stoffet er yderst behageligt og åndbart. Men det er ikke kun undertøj, som bambus egner sig godt til, men også t-shirts og bukser. 

Find en bæredygtig tøjproducent

Man skal finde en tøjproducent, hvor der er taget højde for at minimere mængden af drivhusgasser, vand, land og kemikalier, der udslippes eller bruges i forbindelse med tøjproduktionen. Selvom at produktionen ved økologisk tøj er mindre effektiv end ved standard tøj, så kan man alligevel som forbruger sende en besked om, at det altså er denne type tøj, man i foretrækker. Tag det bæredygtige valg og overvej bambustøj fra Boody.