Forskøn dit hjem med epoxy

En mand støber epoxygulve

Står du og er i fuld gang med et projekt derhjemme? I så fald kan det være en god ide at købe epoxy. Det er lige meget, om du skal male gulvet i dit hjem eller er blevet sat på en reparationsopgave. Epoxy kan bruges til flere formål, hvilket gør det uundværligt ved de fleste projekter.

Hvad er epoxymaling?

Forenklet sagt er epoxy en lim med en meget høj styrke, da den er komponeret af to kemikalier – en hærder og binder. Limen bliver nemlig dannet ved, at der sker en reaktion mellem polyamin og epoxid. Tilsammen danner det et slidstærkt produkt, der kan bruges til for eksempel:

  • Epoxymaling
  • Epoxybelægning

Epoxymaling kan findes i flere varianter og kan blandt andet bruges til beton og træ, hvis der ikke står angivet andet på den pågældende maling. Derudover kan du også få nogle af produkterne i flere forskellige farver og nuancer. Dog skal du være opmærksom på, at mange af produkterne som regel kun fås i sort, hvid eller grå nuancer. Det kan derfor være begrænset, hvilke farver du kan vælge imellem, men samtidig kommer det også meget an på, hvad du skal have malet. I dag i Danmark er det dog desuden meget moderne at holde den hvide eller grå stil i boligindretningen.

Brug epoxy i hjemmet til gulve og vægge

Epoxymaling kan bruges indendørs til flere forskellige opgaver. Fordi malingen er en tokomponent, skal hærder og binder blandes, før du kan gå i gang med malerprojektet. Et godt råd er, at du kun blander det maling, du kan nå at bruge inden for et par timer. Du kan blandt andet bruge epoxy til maling af gulve indenfor, men også i garagen eller i værkstedet. Malingen er slidstærk, hvorfor den er ideel at bruge på diverse gulve. Du kan dog også bruge malingen på vægge, hvis du gerne vil kunne rengøre dine vægge nemmere ved at give dem en vandafvisende overfalde. Det gode ved epoxymaling er, at malingen ikke indeholder giftige kemikalier. Du kan derfor være ganske rolig, hvis du vil bruge det inden for i dit hjem.