Gør madlavningen lettere med et mandolinjern

mandolinjern

Hvis du nyder at stå i et køkken og eksperimentere med forskellige opskrifter, eller hvis du bare gerne vil have de rigtige redskaber, så du kan klare aftensmaden så hurtigt og effektiv som muligt, bør du overveje at købe et mandolinjern. Med et mandolinjern kan du nemt og enkelt snitte grøntsager og frugt på en fin og nøjagtig måde, men du kan også bruge redskabet til at rive hårde oste som for eksempel parmesan med.

Et praktisk redskab til dit køkken

Mandolinjernet er et praktisk redskab i mange køkkener. Det gælder specielt, hvis du elsker at lave mad og gerne vil give dine retter ekstra finesser med blandt andet grøntsager, der er skåret ens. Den madvarer, du hovedsageligt skal bruge jernet til, er dog også med til at bestemme, hvilket mandolinjern du bør købe. Du skal nemlig være opmærksom på, at der findes et stort og varieret udvalg af mandolinjern. Derfor er det en god ide, hvis du på forhånd har sat dig lidt ind i, hvad du skal bruge jernet til, og hvor meget du kommer til at bruge det.

Vælg mandolinjern ud fra knivbredde

Mandolinjern kommer med forskellige knivbredder. Det er derfor, det er en god ide, hvis du på forhånd ved, hvilke madvarer du skal bruge redskabet til at skære. Du kan nemlig få mandolinjern med en knivbredde på:

  • 64 mm
  • 95 mm
  • 120 mm

I mandolinjernet er der dog også en skive, du kan justere på. Det kan ændre tykkelsen, når du skærer din madvare. Det betyder, at du har mulighed for at skære dine grøntsager eller frugter i en tykkelse på både 0,5 mm, 5 mm og alt det imellem de to tal. På den måde kan du få mere glæde ud ad dit mandolinjern, idet det giver dig langt flere anvendelsesmuligheder i madlavningen. Et mandolinjern er dermed praktisk at have i køkkenet, og fordi den er fremstillet i et let materiale, er den samtidig også let at flytte rundt på. Du kan dermed stå med den de fleste steder, og du kan hurtigt flytte den, hvis den står i vejen.