Hvilken fiskestang skal du vælge?

Der findes et bredt udvalg af fiskestænger til en bred vifte af fiskeri. Skal man fiske på åbent hav, så skal der bruges en anden type fiskestang, end hvis man eksempelvis skal fiske inde ved bredden. Dertil findes der mange prisniveauer, og det er ikke altid let at finde rundt, når det gælder kvalitet kontra pris. Helt generelt kan man bruge det gode gamle ordsprog: “Man får hvad man betaler for”, og det gør sig især gældene inden for fiskeri, hvor at prisen afspejler fiskestangens materialer, og derved fiskestangens kvalitet. 

Men med hvilken type fiskestang til hvilken pris fanger man flest fisk? Det er ikke til at sige, hvorvidt man vil fange flere fisk med en dyrere stang og dyrere blink. I sidste ende så hopper fiskene ikke nødvendigvis på krogen på grund af materialet og kvaliteten, men nærmere som resultat af fiskerens evner. 

Tænk grundigt over dine behov

Det kræver derfor, at man beslutter sig for, hvilken type fisker, man har lyst til at være inden det er, at man går ud på indkøb. Fiskestænger i den billige prisklasse på 100-500 kr er som regel lavet af tungere materialer, hvorfor disse stænger anbefales, hvis man højst kommer til at fiske 1-3 gange om året. Har man tænkt sig at fiske flere gange om året, så kan det hurtigt betale sig at investere lidt mere i en god fiskestang, hvor at der ikke er sparet på materialerne i samme grad. En god fiskestang handler i høj grad om stangens balance, da man jo skal stå med stangen i længere tid. Har man derfor en fiskestang, der er i den tunge ende, så ender man blot med at få ondt i arm og skulder, hvilket måske gør, at oplevelsen ikke bliver så god, som den kunne have været.

Der findes flere typer fiskestænger

Der findes omtrent fem typer fiskestænger, der kan benyttes af hobbyisten. Spinnestangen er en af de mest hyppigt brugte stænger, og det er også den fiskestang, man finder i supermarkederne. Man kaster sit agn relativt kort ud, hvorefter man haler agnet ind igen, deraf navnet. 

Fluestangen er den tålmodige fiskers stang, da man skal finde et sæt, der passer sammen. Fluestangen bruges i forbindelse med fluefiskeri, hvor man bruger en meget let fjerklædt krog, en flue, som skal imitere et bytte i vandoverfladen. Fluestangen er let og agil, og det er linen, som vejer noget i stedet for agnen. 

Er du på udkig efter en spinnestang eller en fluestang, så find den bedste fiskestang til dig på billigtfiskegrej.