Hvorfor er det vigtigt at skifte sit filter ud til ventilationsanlægget?

Mange danskere har nu om dage ventilationsanlæg til boligen, som sikrer, at indeklimaet altid er friskt og rent. Dertil undgår man skader som resultat af fugt. Og heldigvis er der mange producenter at vælge imellem, når man skal til at købe ventilationsanlæg. Nogle af de store mærker inkluderer Genvex, Nilan samt Dantherm. Men uanset hvilket ventilationsanlæg, som man har, så er det vigtigt, at rengøre og vedligeholde sit anlæg. 

Selvom at luften helt generelt er ren i Danmark, så er det stadig vigtigt jævnligt at rengøre filteret, ventilerne samt luftkanalerne i ventilationsanlægget, så maskinen fungerer korrekt. Derudover kan støv og svans også forekomme i ventilationsanlægget, hvilket kan resultere i, at disse blæses ind i hjemmet og i værste fald forurener indeklimaet.  

Men hvorfor er det en god ide at få sig et ventilationsanlæg?

Regeringen gør selvfølgelig rigtig meget for at begrænse mængden af sundhedsskadelig udslip af affaldsstoffer fra fabrikker, biler m.m, men det er sjældent, at vi selv gør meget ud af at forbedre vores indeklima. Helt generelt har vores kroppe det bedre, når den luft vi indånder er ren og frisk.

Det kan tydeligt mærkes, når man går en tur ved havet, hvor at luften er i konstant bevægelse, hvilket tydeligt kan mærkes. Samtidig kan det også mærkes, at luften påvirkes på en varm sommerdag, hvor det er vindstille. Lidt vind gør godt, idet at luften sættes i bevægelse.

Forbedrer man sit indeklima, så forbedrer man sin præstation og ydeevne

Men det er ikke kun i hjemmet, at det kan betale sig at have et ventilationsanlæg. Mange arbejdspladser optimerer luftstrømningen i deres lokaler, så de ansatte altid kan indånde frisk luft. Vigtigheden i hyppig ventilation er bevist gennem diverse studier, som har fundet frem til, at vi ikke kun bliver sundere med ren luft, men at vi mennesker også bliver meget bedre til at koncentrere os. Lige netop det med at koncentrere sig udmunder i en øget effektivitet og derved præstation, hvilket selvfølgelig er positivt for enhver arbejdsplads. 

Men såfremt, at indeklimaet skal optimeres med frisk luftstrømning, så skal filteret i ventilationsanlægget også være rent. Hos Filternew.dk kan man købe filter til ventilationsanlæg, uanset om man skal bruge et genvex filter, nilan filter eller dantherm filter.