Kvalitetsgynger til haven

gynge til haven

Der er findes flere forskellige legeredskaber til haven, der med sikkerhed kan skabe stor glæde hos børnene i familien, og hertil i mange tilfælde også de voksne.
Gynger har den magiske egenskab, at de skaber stor glæde hos specielt mindre børn, da de indeholder mange af de elementer, som børn finder fascinerende. Heri både fart, højde og balance, der derfor er yderst effektivt til at kunne styrke børnenes balance, motorik og koordinering i deres tidligere år. De fleste af os husker måske ligefrem øjeblikket, hvor vi selv lærte at gynge. Et stort øjeblik for alle små børn.

Gynger og gyngestativer for både børn og voksne

Gynger er nok uden den store diskussion mest henvendt til små og større børn, men også voksne er ofte tiltrukket af legeredskaberne. Måske fordi gynger på magisk vis, bringer én tilbage til barndommen og nogle stærke minder. Måske fordi gynger i sagens natur bare er sjove legeredskaber for folk i alle aldre. Måske en kombination af begge dele.  
Gynger bringer også et stort socialt element med sig, hvor børn såvel som voksne kan konkurrere om, hvem der f.eks. kan gynge højest, og for manges vedkommende – hurtigst. For voksne er det nok som en kombinationen af de ovenfor beskrevne områder, men også fordi at gynger og gyngestativer har en meget mediterende effekt på mange mennesker. Den letteste sammenligning er “vugge”-effekten man får, når man læner sig tilbage, gynger frem og tilbage og kigge op på himlen med en helt speciel indre ro. Heri kan man også sige, at den velkendte gyngestol eller måske en hængekøje kan give lidt af samme effekt.

Hvilke gynger skal man købe?

Når man skal købe gynge, er der egentligt ikke de store overvejelser, man skal gøre sig, udover at undersøge markedet for pris og kvalitet. Nogle gynger adskiller sig dog fra hinanden, hvor der både findes single-gynger og gyngestativer med to eller flere gynger. Gyngestativer er specielt populære, da flere børn kan bruge gyngerne på samme tid, hvilket ellers hurtigt kan føre til uoverensstemmelser børnene imellem.

Gyngestativer kan også fås, hvor de er kombineret med større eller mindre legestativer, der både kan inde trapper og rutsjebaner osv. Hvis man vil undersøge markedet for gynger og gyngestativer lidt mere, finder man et stort udvalgt hos en dansk webshop, der har specialiseret sig i legeredskaber til haven. Her finder man både gynger i træ og i metal med og uden dækgynger og redegynger. Flere ting kan også købes som tilbehør, så man dermed kan sammensætte sin egen drømme-gynge.