Oplever du smerter efter rodbehandling?

Har du lige fået lavet en rodbehandling? Ikke nok med at du bøvlede med manglende søvn, og at du knap nok kunne spise på grund af rodbetændelsen, så skal du så efter besøget hos tandlægerne stadig have smerter efter rodbehandling. Som en hovedregel burde det ikke vare meget længere end én til to dage. Hvis der går flere dage med smerter, bør du ringe til tandlægen. Dog er det meget almindeligt og slet ikke så underligt, at man får ondt i tanden efter en rodbehandling.

Den almindelige tandbehandling

Det er meget almindeligt at få en rodbehandling. Det er de færreste voksne, som ikke har prøvet det mindst én gang i deres liv. Grunden til at man først og fremmest skal have en rodbehandling er, hvis der er kommet et hul i tanden, som når helt ned til nerven. Bakterierne går derefter ind, og forårsager en betændelsestilstand i nerven.

Rodbehandlingen fjerner de bakterier, som har forårsaget din rodbetændelse. Derfor kræver det, at man laver en kraftig udboring. Det kan dog svække tanden, og derfor kan du mærke smerter efter rodbehandlingen nogle dage efter også.

Det er dog ufattelig vigtigt at du får det behandlet. Det er trods alt en betændelsestilstand, og det kan i værste tilfælde være livstruende.

Stop smerterne i god tid

Det er vigtigt at lytte til, hvad din krop fortæller dig. Hvis du føler selv den mindste smerte i tænderne, så tag afsted til tandlægen. Selv de mindste smerter kan vokse sig større, og kan i værste tilfælde ende med at blive ulidelige. I de fleste tilfælde kan tandlæge nemlig nå at bremse en mulig udvikling, så altid tag af sted én gang for meget end én gang for lidt.
At man så skal bøvle med smerter efter en behandling, kan virke uoverskueligt, men det kommer du hurtigt over. Din tand er bare ved at komme sig over behandlingen, og så snart det er ovre, og den igen er sund og rask, vil du synes, at de sidste smerter var det værd. Så tag altid af sted og få det overstået hurtigst muligt.