Råd og vejledning til tagskift

Skal du have skiftet tag på din bolig? Så kan det være en fordel at læse med her, da du får de bedste råd til, hvordan du får valgt det rette tag til din bolig. Først kan det være en fordel at få understreget, at der er flere forskellige fordele forbundet ved at skifte tag på boligen.

Boligens værdi vil stige, når der bliver skiftet tag, hvormed du kan se tagskiftet som en form for investering i boligen, mens det samtidigt vil klæde boligen med nyt tag. Dernæst vil et nyt tag også oftest have en bedre isoleringsevne, hvormed du vil undgå et stort varmetab i din bolig med et nyt tag. Dette kan gøre, at du sparer penge på varmeregningen. Hvorom alting er skal et nyt tag til boligen ses som en investering.

Find den rette type af tag

Når du skal have fundet det nye tag til boligen, er der flere forskellige ting, du skal være opmærksom på. En af dem er, at du skal finde den rette type af tag, der passer til boligen. Der findes mange forskellige typer af tag såsom betontagsten, tag af skifer, tagsten af eternit, tagpap og lignende. Hernæst vil disse forskellige typer af tag kunne lægges med forskellige hældninger. Eksempelvis kan betontagsten lægges med en taghældning på 15-20 grader, hvilket er værd at overholde af hensyn til tagbelægningens kvalitet. Dernæst skal du også undersøge, om din bolig egner sig bedst til et let eller tungt tag, således boligens bærende dele ikke overbelastes for meget grundet et for tungt tag.

Forskellige betontagsten – find de rette

En lidt tungere type af tag er tag af beton, som også er en ganske holdbar og solid variant. Der findes flere forskellige typer af denne tagtype, og det er vigtigt at finde den, der passer bedst til boligen. Du kan få tagsten af beton i eksempelvis sort, rød eller brun. Udover det kan du vælge bølgede eller flade betontagsten, og det er vigtigt, at du finder den type sten, der klæder boligen bedst muligt, således taget bliver en naturlig del af boligen.