Tag dine gør-det-selv projekter til et nyt niveau med en

En rundsav er de fleste save overlegen og kan bruges til rigtig mange forskellige projekter til hjemmet. Hvis du sætter pris på gør-det-selv projekter og godt kan lide at bygge for eksempel træmøbler og lignende, er det oplagt at investere i din egen rundsav.

Du kan finde en bred variation af forskellige rundsave online eller ude i fysiske butikker. Det handler derfor om at finde den rundsav, som passer bedst til netop dit formål. Her spiller både budget og kommende projekter naturligvis ind. Du skal derfor overveje, hvor store de projekter, du skal lave er, og hvor mange penge, du kan smide efter rundsaven.

3 forskellige rundsave

Der findes mange forskellige varianter af rundsave, og her er der et bud på 3 forskellige varianter.

  1. En dyksav med skinne

I modsætning til en klassisk rundsav kan denne type starte snittet inde på midten af en plade. Dette skaber rigtig mange muligheder, som muligvis kan være essentielle i forhold til netop dit projekt.

  • Rundsav med batteri

Der findes mange akku-rundsave, som kører på batteri. Før i tiden har det oftest været de mindre kraftfulde typer. Dette har dog ændret sig, da producenterne konstant udvikler både batterier og motorer, så du nu sagtens kan få en kraftfuld akku-rundsav.

  • Rundsav med ledning

En helt klassisk rundsav med ledning er ofte den løsning, de fleste vender mod. Det er et sikkert og billigt valg og derfor en god løsning, hvis du kan leve med begrænsningerne ledningen sætter.

Smarte funktioner til rundsave

Når du skal købe en rundsav, er det en god idé at være opmærksom på, om der følger nogle smarte funktioner med. Nogle rundsave har nemlig nogle super smarte og brugbare funktioner.

Du kan for eksempel få en rundsav med en støvopsamler, så du ikke skal bruge tid på selv at rengøre det bagefter. Der findes også rundsave med en bæltekrog, så du kan hænge saven fast, mens du bruger hænderne til noget andet. Dette er særligt nyttigt, hvis du kravler rundt på et loft og sommetider skal bruge hænderne til andre opgaver.