Vil du gerne ligge nummer 1 på Google?

De fleste har i dag hørt om SEO. I hvert fald perifert. Men ejer du f.eks. en virksomhed – måske endda en webshop? – så er det vigtigt, at du har styr på din hjemmeside samt dens kategorisider og landingssiders positioner på Google. For du vil selvfølgelig gerne blive fundet på de vigtige søgeord, som relaterer sig til dine produkter, tjenesteydelser mv. De fleste mindre virksomheder har ikke selv ressourcer og kapacitet til at lave god SEO på deres hjemmesider. Derfor får de ofte hjælp fra et kompetent SEO bureau, som kan hjælpe dem med at opnå gode placeringer på Google. 

Store virksomheder, med egne marketingafdelinger, har ofte selv kompetencerne og medarbejderne til at lave SEO på deres hjemmeside. Men det er heller ikke altid tilstrækkeligt, da store marketingafdelinger har det med at negligere deres SEO-initiativer – og ligesom så mange andre mangler de tid. Så er det altså alligevel ofte bedre, at tage kontakt til et SEO bureau, da de er specialister inden for SEO – og de har tiden til at give dig de gode resultater. 

Disse SEO-initiativer må du ikke se bort fra 

Inden for SEO er der en masse forskellige initiativer, man kan fokusere på. To helt centrale elementer er content og linkbuilding. On-page content er en af de vigtigste rangeringsfaktorer. Når Google skal indeksere en hjemmeside – altså finde ud af hvilken position hjemmesiden skal have på Google – så kigger Google bl.a. på, hvor meget godt content, der er på hjemmesiden. For 8-12 år siden handlede det meget om, at propper teksterne med søgeord. Man skrev altså tekster målrettet Googles algoritme – og ikke så meget målrettet til læseren. I dag er det meget omvendt. Nu skriver man først og fremmest til læseren – men det er selvfølgelig stadig vigtigt, at få tilføjet søgeordet x-antal gange; især i titlen og i H1’eren.  

Linkbuilding er en anden vigtigt SEO-disciplin. Både intern linkbuilding, hvor man linker til forskellige landingssider på sin egen hjemmeside, men især også ekstern linkbuilding. Ekstern linkbuilding er en kæmpe disciplin inden for SEO, og det er vigtigt, at man også har styr på dette felt.